Slik får du gode bilder av hunden din


Sliter du ofte med å få gode bilder av hunden din? Ender du ofte opp med uskarpe bilder med en hund som er fokusert på alt annet en å se fin ut for kamera? Her er noen tips som kan hjelpe deg på vei.

Av Carina Svardal - oslohundefoto.no

Øv på «bli» komandoen i forkant

Dette vil gjøre fotograferingen veldig mye enklere! Å prøve å få fine bilder av en hund som vimser rundt etter gode lukter kan være veldig utfordrende.

Vent på kveldslyset

Det beste lyset for fotografering får du enten rett etter solen har stått opp eller i tiden før solnedgang. Når solen står lavt på himmelen gir den et mykere lys som tar seg kjempe fint ut på bilder.

Ha solen bak deg

Å ta bilder i motlys kan ofte være utfordrende.
Ofte ender du opp med en hund som er alt for mørk. Se opp og se hvor solen står. Still deg så mellom solen og hunden når du tar bildene dine.

Sett deg ned på kne

Når jeg fotograferer hunder sitter jeg enten på knærne eller rumpa nesten hele tiden. Når du kommer deg ned på hundens nivå legger du opp til en fin kontakt mellom hund og kamera og hunden kan se rett frem i stedet for å se opp på deg.

Ha med godbiter og leker

Når hunden vet at du har noe godt eller noe gøy på lur er det lettere å få den til å fokusere på deg. Bruk gjerne en pipeleke for å få hunden til å se i kamera!